Besparen op energie

Zonne-energie


Hoe werken zonnepanelen precies?

Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen, gemaakt van laagjes silicum. Zonlicht dat op de zonnecellen valt, wekt daar een elektrische spanning op. Dit is gelijkstroom. Een zogenaamde omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom: de stroom die uit uw stopcontact komt.

Op een lange, zonnige dag wekt u natuurlijk meer stroom op dan ’s winters. Maar ook in de winter en bij bewolkt weer valt er genoeg licht op de zonnecellen, om stroom op te wekken. Hoeveel stroom er opgewekt wordt kunt u altijd zien in de app van het systeem dat door ons is geïnstalleerd.

Wist u dat te veel zonnewarmte niet gunstig is? Als de panelen en de omvormer te warm worden, wekken ze minder energie op. Dat voorkomen we, door bij de plaatsing van de panelen te zorgen dat er voldoende lucht langs stroomt voor een optimale werking van de zonnepanelen.

 

Salderen

Op zonnige dagen zorgt uw zonnepaneel ervoor dat uw koelkast, vriezer of ventilatiesysteem werkt. Heeft u minder stroom nodig dan uw zonnepanelen opwekken? Dan gaat die stroom automatisch het elektriciteitsnet in. Dit heet teruglevering van energie. Voor de stroom die u teruglevert, krijgt u van de energieleverancier een vergoeding. Dit noemen we salderen.

 

De opbrengst van uw zonnepanelen

Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). De 325 Wattpiek van DMEGC is het vermogen dat een zonnepaneel maximaal levert onder optimale en gestandaardiseerde weersomstandigheden. Deze zijn: een temperatuur van 25°C en een lichtintensiteit van 1000W/m2. In Nederland gaan we er vanuit dat een zonnepaneel ongeveer 850 tot 900 uren per jaar op vol vermogen werkt. Dit noemen we vollast-uren.

Hoe kan ik nu de opbrengst van zonnepanelen berekenen?

Door het vermogen van de zonnepaneel en de vollast-uren met elkaar te vermenigvuldigen krijgt u de opbrengst van de zonnepaneel in kWh per jaar.

Indien u een offerte opvraagt bij Team Solar ontvangt u van ons een rapport. In dit rapport kunt u goed zien wat uw investering oplevert en wanneer u deze heeft terugverdient.

De ideale plaatsing van zonnepanelen

De opbrengst van uw zonnepanelen is ook afhankelijk van de plaatsing van de zonnepanelen op uw dak. Er zijn verschillende daktypes en manieren om uw zonnepanelen te plaatsen. Wanneer wij langskomen voor een schouwing bespreken we graag alle mogelijkheden met u en maken wij een legplan zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

WETEN WAT WIJ VOOR U KUNNEN BETEKENEN?

Copyrights © 2018 All Rights Reserved.